maandag 20 augustus 2018

Dag 3 - Jacksonville Beach en St. Augustine

Vanochtend rond half zes wakker. Ze waren op het strand oefeningen aan het doen ofzo: schreeuwende gasten met zaklampen. Aangezien we niet meer konden slapen zijn wij ook maar eens op het strand gaan kijken.

De zonsopkomst was erg mooi:


De eerste surfers waren ook alweer in het water. Dat kan hier ook prima: om half zeven 's ochtends was het nog 24 graden buiten.

Het hotel:

Na het ontbijt zijn we naar St. Augustine gereden. Via de A1A, de State Route die van Key West langs de kust van Florida omhoog loopt. 
"That Block was dead yo, so I continued to, A1A Beachfront Avenue" - Vanilla Ice, Ice Ice Baby 

Het St. Augtustine Light Station. Een vuurtoren uit 1871 die nog steeds in gebruik is:

De toren is 50 meter hoog en je moet 219 treden op voordat je boven bent. Toen wij naar boven aan het lopen waren kwam er een paar keer een man voorbij gerend. Hij woonde in de buurt en rent 3x per week, 9x de toren op en neer. Je moet er maar zin in hebben: 

Het uitzicht van boven:

De toren is opgebouwd uit meer dan 1 miljoen stenen. Geen drones binnen de hekken, maar een stukje erbuiten....

's middags werd het toch wel erg warm, dus wat doe je dan: het zwembad in! 

's avonds zijn we naar Whataburger gegaan. Een fastfoodketen uit Texas, die in steeds meer zuidelijke staten te vinden is. De huurauto, een witte Kia Sportage, lekker makkelijk, meteen aan gewend:

Een toetje bij Whit's Frozen Custard. Doe maar 2 bolletjes, dat zal wel niet zo veel zijn. Krijg je een milkshakebeker vol met ijs:

Na al dat harde werken hebben we ’s avonds nog wat op het balkon naar de oceaan zitten staren: 

1 opmerking:

  1. fantastisch uitzicht en heerlijk vroege ochtenden! beste tijd van de dag! Mooie foto's weer... die trappen... dodelijk

    BeantwoordenVerwijderen